Tés Község
Önkormányzata
   Tés dala:
"Átölelt vidék"
Közelebb
az éghez...
 

ÖnkormányzatTisztelettel köszöntöm Önt, Kedves Látogató, Tés község honlapján!

"Közelebb az éghez..."- olvashatja karaktermondatunkat. Egy pillanatra talán el is gondolkodott, mit takarhat ez a jelzés: szakralitást, földrajzi meghatározást vagy esetleg mindkettőt? Valóban! Amikor megszületett ez a rövid, de annál kifejezőbb gondolat, úgy éreztük, minden benne van.

A Keleti-Bakony tetején, a Tési-fennsíkon 465 méteren mindenkinek lehetősége nyílik magasabbra jutni. Mintegy 300 méterrel vagyunk a környező települések fölött, ami azt eredményezi, hogy bárki is jöjjön hozzánk, annak muszáj "emelkednie"! Cserébe lent hagyhatja a város sodró tempóját és piszkos levegőjét, lelkének búját-baját. Amint felér hozzánk, érezni fogja, hogy Tésen még a nap is fényesebben süt, kitágul a zöld tér, és az inspiratív környezet szép gondolatokra vezeti, talán új, "világmegváltó" elhatározásokra.

Persze a világmegváltást nem tudjuk garantálni, viszont az esélye megvan, de csak akkor, ha ellátogat hozzánk. Jöjjön el egy pár pihenős napra, nézze meg az egyedi szélmalmokat, járja be a rejtelmes turistautakat, valamint a sokszínű vidéket! Csodálkozzon el a Gaja-szurdok zavarbaejtő szépségén és szikláinak erőt sugárzó tömegén, hallgassa a patak szűnni nem akaró virgonc morajlását!

Mit mondhatnék még ezek után? Tudom, ha egyszer megérkezik, örökre barátok leszünk. Várjuk szeretettel Tésen, közelebb az éghez!

Barátsággal;

Fodor-Bödös István polgármester